اخبار

اطلاعیه کمیته تخصصی تشکلهای مردم نهاد مدیریت بحران

مشارکت در طراحی و اجرای برنامه های کمیته تخصصی تشکلهای مردم نهاد مدیریت بحران

درراستای اجرای وظایف کمیته تخصصی تشکلهای مردم نهاد مدیریت بحران ، بدینوسیله از کلیه سازمانهای مردم نهاد که علاقه مند به مشارکت در طراحی و اجرای برنامه های کمیته مذکور در مراحل چهارگانه بحران (پیشگیری ، آمادگی ، مقابله ، بازسازی و بازتوانی (1)) هستند ، تقاضا می شود درخصوص تکمیل و ارسال فرم ذیل به نشانی پست الکترونیک saman@moi.ir  حداکثر تا تاریخ 20 دی ماه سالجاری اقدام نمایند.

1

نام سازمان مردم نهاد

 

2

شماره ثبت

 

3

شماره و تاریخ پروانه فعالیت

 

4

نام مرجع صادر کننده پروانه فعالیت

 

5

موضوع فعالیت اصلی موسسه

 

6

نام و نام خانوادگی نماینده تام الاختیار

 

7

شماره تلفن همراه

 

8

نشانی دفتر مرکزی موسسه

 

9

درصورتیکه قبلا در برنامه های مدیریت بحران مشارکت نموده اید ، نام محل و عناوین اصلی اقدامات انجام شده توسط موسسه را توضیح دهید :

 

10

علاقه مندی آن موسسه برای مشارکت در کدام مرحله از مدیریت بحران است : (پیشگیری ، آمادگی ، مقابله ، بازسازی و بازتوانی)

 

 

نظرات و پیشنهادات

 

 

 

(1)   - ماده2 قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور :

 مدیریت بحران شامل چهارمرحله به شرح زیر است :

الف ـ پیشگیری: مجموعه اقداماتی است که با هدف جلوگیری از وقوع حوادث و یا کاهش آثار زیانبار آن ، سطح خطرپذیری جامعه را ارزیابی نموده و با مطالعات و اقدامات لازم سطح آن را تا حد قابل قبول کاهش می‌دهد.

ب ـ آمادگی: مجموعه اقداماتی است که توانایی جامعه را در انجام مراحل مختلف مدیریت بحران افزایش می‌دهد که شامل جمع‌آوری اطلاعات، برنامه‌ریزی، سازماندهی ، ایجاد ساختارهای مدیریتی، آموزش ، تأمین منابع و امکانات ، تمرین و مانور است.

ج ـ مقابله: انجام اقدامات و ارائه خدمات اضطراری به دنبال وقوع بحران است که با هدف نجات جان و مال انسانها، تأمین رفاه نسبی برای آنها و جلوگیری از گسترش خسارات انجام می‌شود. عملیات مقابله شامل اطلاع‌رسانی، هشدار، جست و جو، نجات و امداد بهداشت، درمان، تأمین امنیت، ترابری، ارتباطات، فوریتهای پزشکی، تدفین، دفع پسماندها، مهارآتش، کنترل مواد خطرناک، سوخت‌رسانی، برقراری شریانهای حیاتی و سایر خدمات اضطراری ذی‌ربط است.

د ـ بازسازی و بازتوانی: بازسازی شامل کلیه اقدامات لازم و ضروری پس از وقوع بحران است که برای بازگرداندن وضعیت عادی به مناطق آسیب‌دیده با در نظر گرفتن ویژگیهای توسعه پایدار، ضوابط ایمنی، مشارکتهای مردمی و مسائل فرهنگی، تاریخی، اجتماعی منطقه آسیب‌دیده انجام می‌گیرد. بازتوانی نیز شامل مجموعه اقداماتی است که جهت بازگرداندن شرایط جسمی، روحی و روانی و اجتماعی آسیب‌دیدگان به حالت طبیعی به انجام می‌رسد.

جهت دریافت متن کامل                  "قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور و آئین نامه اجرایی قانون" ، به نشانی http://www.ndmo.org/DefineAndRole.aspx مراجعه نمایید.

 

۱۵ دی ۱۳۹۳ ۱۱:۱۷
saman.moi.ir |

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید